Foorumisse postitas: triin112

See pole nüüd mingi retsept, pigem väike meeldetuletus kui head ja geniaalsed on lihtsad asjad. Need ahjujuurikad on täielik hitt ja need maitsevad kõigile, lastest kuni minu 85 aastase vanaisani, ka aedviljapõlguritest meestele. Keeduporgandiga, mille vastu paljudel on tõrge, pole neil mingit seost.

Võta ahjuplaat, pane ahi sooja, nii 225 kraadi juurde. Koori mõned kartulid ja porgandid, sobivad ka teised viljad – peet näiteks on hea, aga värvib muidugi teised asjad roosaks, kui see segab, küpseta eraldi. Mulle maitseb näiteks veel bataat. Tükelda juurikad vaba käega meeldivateks kujunditeks – kartulis sektoriteks, porgandid näiteks pooleks ja olenevalt jämedusest pikuti veel pooleks või neljaks. Viska ahjuplaadile, piserda kergelt üle õliga, raputa veidi (ürdi)soola (soolaga koonerda) ja ära unusta rosmariiniga üle puistata. Sobib suurepäraselt kuivatatud variant. Siis sega kätega mõnusalt läbi ja viska ahju, küpseta ca 40 min kuni juurikad on pehmed ja ilusti äärtest pruunid. Küpsemise ajal võib ka korra segada. Näiteks hapukoore või mõne dipikastmega superhead.